Innovation fair

More detailed information related to the Innovation Fair will be published soon. 

H-Bridges

H-Bridges tim je tim studenata koji već nekoliko godina učestvuje na svetskom takmičenju „International Future Energy Challenge“ (IFEC) . Već par godina unazad tim se plasira u finalni deo takmičenja a 2019. godine su osvojili prvo mesto, kada su razvijali električni bicikl i drugo mesto 2020. godine, kada su projektovali napajanje za nanosatelit. Tema ovogodišnjeg takmičenja je projektovanje trostepenog invertora za priključenje fotonaponskog sistema na mrežu.

Svaki Univerzitet na takmičenje šalje samo po jedan tim a polufinalni i finalni deo takmičenja se svake godine održava na nekom od najprestižnijih svetskih Univerziteta. Tim se sastoji od studenata treće i četvrte godine studija sa Elektrotehničkog fakulteta, a okuplja studente sa svih smerova.

Lab24 - Zavod za fiziku

  • Lab24 je laboratorija u okviru Zavoda za fiziku tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Lab24 je namenjen studentima svih nivoa studija Elektrotehničkog, Mašinskog, Tehnološkog i Građevinskog fakulteta u Beogradu. U okviru ove laboratorije studenti imaju mogućnost da rade praktične projekte, kao i da koriste radni prostor i resurse laboratorije za rad na svojim diplomskim ili master radovima. Lab24 ima za cilj razvoj novih lab vežbi i modernizaciji postojećih, kao i demonstaciju različitih fizičkih pojava i procesa u svrhu približavanja fizike studentima.

U nastavku se nalazi apstrakti radova koje će nam Lab24 prezentovati na Sajmu inovacija: 

 . .