EBEC Beograd


Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

„Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!“

 

Beogradski dani inženjeraEBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) je projekat namenjem studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu koji žele da unaprede svoje inženjerske, ali i prezentacione veštine. Jedanaesto izdanje Beogradskih dana inženjera održaće se od 14. do 18. marta na Mašinskom fakultetu, a učesnicima će osim lokalne runde EBEC takmičenja ponuditi bogat prateći program – sajam nauke, radionice i treninge.

Studenti će se nadmetati u dve kategorije takmičenja – Timskom dizajnu i Studiji slučaja.

Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu takmičenja u kome studenti imaju zadatak da konstruišu i prpjektuju spravu koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, katapulta, vetrenjače, vozila.
Na ovaj način studenti će imati priliku da pokažu svoje znanje, kreativnost, sposobnost za rad u timu kao i mnoge druge osobine koje krase mladog inženjera.
Studenti se takmiče u timovima od po četiri člana.

Studija slučaja (Case Study) omogućava studentima da kroz rešavanje i prezentovanje rešenja određenog tehničkog ili tehničko-menadžerskog problema usavrše svoje veštine, koristeći se prethodnim iskutvom i stečenim znanjem.
Timovi se sastoje od po četri učesnika.

 

14103659671_382186e001_o

Pobednici na lokalnom nivou, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje će se održati u Novom Sadu.

U 2015. godini Beograd je ugostio regionalni nivo EBEC takmičenja — EBEC Balkan, na kome su ucestvovali pobednici lokalnih rundi iz: Beograda, Niša, Skoplja, Mostara, Novog Sada i Podgorice.

Na finalnom takmičenju u Rigi, EBEC 2014, takmičari sa Univerziteta u Beogradu zauzeli su treće mesto. Dok su se kolege sa Univerziteta u Novom Sadu na finalnom takmičenju u Portu 2015. godine plasirali na treće mesto u kategoriji Studije Slučaja.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.ebec.BEST.rs ili facebook stranicu BEST Belgrade.