BESTUdruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd


BEST
(engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna, studentska, neprofitna, apolitična organizacija koja studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta pruža komplementarno obrazovanje, razvoj svojih potencijala i podršku u započinjanju svoje karijere u struci. Ova organizacija za svojih 25 godina postojanja uspešno povezuje studente, kompanije i univerzitete unapređujući i ojačavajući studentske kapacitete i potencijale.

BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i organizuje preko 100 događaja godišnje i na taj način povezujući više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u 33 zemlje Evrope. Svojim projektima BEST dopire do preko milion studenata sa univerziteta na kojima je prisutan.

 

BEST_Map_Of_Europe

BEST Beograd (Lokalna grupa Beograd) osnovan je 2003. godine i za deceniju svog postojanja stekao je status jedne od najprepoznatljivijih studentskih organizacija na Univerzitetu u Beogradu.

Glavne delatnosti udruženja su organizovanje stručnih kurseva, inženjerskih takmičenja i kulturnih razmena, putem kojih studenti stvaraju dodatnu vrednost obrazovanju koje stiču na fakultetu. Neki od događaja koje smo organizovali su:

 

  • 12 akademskih seminara;

  • 3 Regionalna inženjerska takmičenja – EBEC Balkan (kao organizatori i koorganizatori);

  • 7 Lokalnih inženjerskih takmičenja – EBEC Local (eng. European BEST Engineering Competition);

  • 29. Evropsku konferenciju studenata tehnike (eng. General Assembly 2011)

    koja je okupila 300 studenata, predstavnika svih Lokalnih BEST grupa iz Evrope;

  • 4 Lokalna seminara dizajna i brendiranja BDW (BEST Design Week)

    pod pokroviteljstvom Arhitektonskog fakulteta i IT Akademije, a od ove godine u saradnji sa SAE institutom.

BEST_triangle_0

.

Mnoge druge promotivne, edukativne interne događaje (PR SIT- međunarodna trening sesija marketing tima u okviru BEST-a, EduCo- međunarodni sastanak edukativnog komiteta u okviru BEST-a, CE- engl. cultural exchange- kulturna razmena u saradnji sa drugim lokalnim grupama BEST-a iz Evrope i dr.)

Godinama unazad, ostvarujemo uspešnu saradnju sa Univerzitetom Grada Beograda, internacionalnom IT akademijom, organima državne uprave, gradom Beogradom, kao i sa velikim brojem nevladinih organizacija.

Više informacija o BEST-u Beograd možete saznati na internet sajtu www.best.rs.